Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Άξιζε κάτι παραπάνω η Εθνική Γυναικών στη Γαλλία

 Μιλούζ, αποστολή: Πένυ Ροντογιάννη

Dommage… λένε στη Γαλλία και ισοδυναμεί με το δικό μας «κρίμα» γιατί η ελληνική μας ομάδα άξιζε κάτι παραπάνω. Το βράδυ του Σαββάτου, η Εθνική γνώρισε δεύτερη ήττα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας με 3-0, αλλά το αποτέλεσμα αυτό αδικεί το σύνολο του Τάκη Φλώρου, που «ψάχνει» να σπάσει το ρόδι στον Α’ όμιλο το Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Ψυχωμένες, αποφασισμένες και πιο συγκεντρωμένες οι Μερτέκη, Τζανακάκη, Κυριακίδου, Παπαφωτίου, Χαντάβα, Τσίμα, Μυλωνά μπήκαν από τον πρώτο πόντο (άσος Παπαφωτίου). Πήραν το προβάδισμα στο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8) ενώ με «κλειδί» την υποδοχή άφηναν την πασαδόρο να μοιράσει ωραία το παιχνίδι.

Το σκορ ανέβηκε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ 13-16 με τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου να μην «ακούνε» ούτε το σφύριγμα του ρέφερι σε πόντο υπέρ τους! Η Γαλλία είχε αιφνιδιαστεί ενώ ο τεχνικός της, όταν είδε τη διαφορά στο (+4, 13-17) πέρασε στο ματς την Ούντιμα (είχε ξεκινήσει βασική την Παρασκευή). Παρά το 17-17, αλλά και το 24-20, με ηγέτη την Τζανακάκη που ήταν εξαιρετική σε μπλοκ και επίθεση η Ελλάδα ισοφάρισε σε 24-24 ενώ και στο 26-26 η Μερτέκη έφερε στα ίσα το σετ αλλά στο τέλος η Καμαρά και το μπλοκ της Λόζανσιτς έγραψαν το 28-26.

Με την ίδια αγωνιστική θέληση μπήκε στο δεύτερο σετ η ελληνική ομάδα που βρέθηκε μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά σ το σκορ 12-16. Κάπου εκεί η Γαλλία άρχισε και πάλι να ροκανίζει τη διαφορά και με τις Ούντιμα και Καμάρα ισοφάρισε και πέρασε και μπροστά (18-17). Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός πήρε μάλλον μια αυστηρή κάρτα από τον διαιτητή και το σκορ έγινε 20-17. Οι διεθνείς δεν τα παράτησαν, αλλά η ψαλίδα είχε ανοίξει. Το σετ έληξε 25-21.

Στο τρίτο μέρος, οι Γαλλίδες ξεκίνησαν καλύτερα ενώ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο ρυθμός της Εθνικής μας έπεσε και τα λάθη έκαναν την εμφάνισή τους. Η Λαμπρινίδου πήρε τη θέση της Κυριακίδου στο 9-4 αλλά η διαφορά στο σκορ είχε αρχίσει να ανεβαίνει υπέρ των «Μπλε». Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ έφτασε το (+8) αλλά η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να μειώσει το σκορ. Παράλληλα στο 21-9 ο Φλώρος έκανε αλλαγές (Χριστοδούλου, Γκούζου, Γκιούζελη) ανακατεύοντας την τράπουλα και κυρίως δίνοντας τρόπο όλες οι αθλήτριες να πάρουν εμπειρίες. Το σετ τελείωσε 25-15.

Τα σετ: 28-26, 25-21, 25-15

ΓΑΛΛΙΑ (Φ. Βιάλ): Μπαέρ 11, Σλεκ 1, Λόζανσιτς 9 , Ριμπατσέβσκι 14 , Φές 2, Καμαρά13 , Ορτίς λ. 50%, Στέ, Μπουσκέτ, Ντασκαλού 1, Ούντιμα 7.

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κυριακίδου5 , Παπαφωτίου 3, Τζανακάκη 18, Τσίμα 11, Χαντάβα 4, Μερτέκη 9 , Μυλωνά λ. 74% , Γκιουζέλη 1, Χριστοδούλου , Γκούζου 1, Λαμπρινίδου.

Οι πόντοι της Εθνικής Γαλλίας προήλθαν: 5 άσσους, 45 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 20 λάθη (Ελλάδας)
Οι πόντοι της Εθνικής Ελλάδας προήλθαν: 4 άσσοι, 36 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 11 λάθη (Γαλλίας)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τάκης Φλώρος (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Σαφώς καλύτερη εικόνα από χτες. Τα δυο πρώτα σετ κυρίως ήταν αυτά που πρέπει να κρατήσουμε μαζί με στοιχεία όπως η αγωνιστικότητα, και το πάθος. Συνεχίζουμε. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση είναι και για να έρθουμε σε επαφή με τέτοιες ομάδες που βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο. Αυτό εμείς το «χρησιμοποιούμε» όσο πιο θετικά μπορούμε».

Γεωργία Τζανακάκη (αρχηγός): «Η αποψινή ήταν καλύτερη εμφάνιση. Παίξαμε καλά σε όλους τους τομείς κυρίως τα δυο πρώτα σετ. Διεκδικήσαμε τα δυο σετ θα μπορούσαμε κάποιο να είχαμε πάρει. Χαλαρώσαμε κάπως στο τρίτο σετ. Ας συνεχίσουμε έτσι με την ίδια αγωνιστικότητα και θα έρθει και η νίκη, την οποία και χρειαζόμαστε».

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΕ ΝΤΕ ΣΠΟΡ (2η μέρα)
*Δυο ώρες πριν βρισκόταν κόσμος στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

*Η διαγώνιος της Εθνικής Γαλλίας και γνωστή από το πέρασμά της στο Ανατόλια, Νασιρά Καμαρά, κατά τη διάρκεια των διατάσεων έκανε αστεία στις συμπαίκτριες, κάνοντας την τραγουδίστρια!

*Ο τεχνικός των Καννών, Γιαν Φανγκ δεν βρέθηκε απόψε στις κερκίδες του Παλέ ντε Σπορ αφού όπως έγραφαν οι εφημερίδες είδε το ματς και αναχώρησε το Σάββατο το πρωί για τις Κάννες.

*Ανάμεσα στους θεατές υπήρχε κάποιος που όλη την ώρα φώναζε «Allez -Grece» (πάμε Ελλάδα) ενώ ο κόσμος ήταν λιγότερος από χτες (1100 θεατές).

- Το αναλυτικό στατιστικό εδώ 

- Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου