Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Για τους Διατητές.......................

Ο αγαπητός κλάδος των διαιτητών πάλι απειλεί με απεργία ή καλύτερα με την απουσία του από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.
Βρήκαμε την ανακοίνωση που έστειλε στα μέλη του και έχουμε μείνει άναυδοι με το θράσος κάποιων ανθρώπων που μάλλον αντιμετωπίζουν  την διαιτησία σαν επάγγελμα και μάλιστα νομίζουν ότι ζουν στην Γερμανία.
αλλά τι γράφω; στην Γερμανία δεν θα δεχόντουσαν ποτέ αυτές τις καταστάσεις, αξίζει να μάθουμε πόσα χρήματα παίρνουν οι Γερμανοί διαιτητές στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.
Ας έρθουμε όμως στην εδώ πραγματικότητα.
Αποδέχονται ότι έχουν λάβει πάνω από το 90% της περιόδου 2010-2011 και μένει να λάβουν το κύπελλο γυναικών (δεν είναι ούτε  15 αγώνες) και τα τουρνουά beach volley του καλοκαιριού.
Ζητούν για τις μετακινήσεις άνω των 25 χιλιομέτρων, οι διαιτητές να μετακινούνται εφόσον προκαταβάλλονται τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής τα οποία ίσχυαν από το 2006.
Δηλαδή κάποιος που πήγαινε να σφυρίξει ένα παιχνίδι σε απόσταση 30 χιλιομέτρων παίρνει έξοδα μετακίνησης ,διατροφής και διαμονής!

Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι έτσι…

Όχι μόνο τώρα που υπάρχει αυτή η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά ακόμα και όταν υπήρχαν οι παχιές αγελάδες, είναι εξωφρενικό κάποιος να παίρνει διανυκτέρευση για απόσταση 30 χιλιομέτρων.
Φυσικά δεν αντιλαμβάνονται ότι τα μπάτζετ των ομάδων έχουν μειωθεί κατά 60%, των αθλητών και των αθλητριών κατά 50% , των δημοσιών υπαλλήλων και των συνταξιούχων οι αποδοχές κατά 30%.


Κύριοι της ΕΟΠΕ υπάρχει και η διαιτητική  εφεδρεία και σε όποιους αρέσει.
Φτάνει ποια με την ομηρία του βόλεϊ.

Σε όποιον δεν αρέσει σπίτι του.

Αρκετά τα σωματεία πονούν και με το ζόρι τα φέρνουν βόλτα.
Και όλα αυτά κύριοι και κυρίες για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα γιατί για όλα τα άλλα πληρώνεστε από τις ομάδες.
ΝΤΡΟΠΗ και σε σας που τα παίρνεται αλλά και σε όσους σας τα έδωσαν!

υστερόγραφο: τι γίνεται με την εφορία; παρακρατείται η εφορία από τις αμοιβές των διαιτητών;

Σας παραθέτουμε την απόφαση της ΟΔΒΕ     

Το ΔΣ της ΟΔΒΕ αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου κ. Μαυρικίδη σχετικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ΕΟΠΕ, οι οποίες ξεκίνησαν από τις αρχές Μαΐου 2011 και επειδή :
Η ΕΟΠΕ δεν εξόφλησε έως 15 Νοεμβρίου όπως είχε επανειλημμένα δεσμευτεί, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα Πανελλήνια Αναπτυξιακά, από το Κύπελλο Γυναικών και τα τουρνουά Beach  Volley  περιόδου 2010 – 11.
Δεν προπληρώνονται στους διαιτητές τα οδοιπορικά για τους αγώνες που παίζουν, ως είναι αυτονόητο, αλλά πληρώνονται επιλεκτικά.
Οι Ενώσεις στην Α' τοπική κατηγορία δύο διαιτητές  και τους πληρώνουν όπως θέλουν (18 ευρώ ο πρώτος και 12 ο δεύτερος).
Η ΕΟΠΕ αυθαιρέτως αποφάσισε να μειώσει την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διατροφής και διαμονής τα οποία ίσχυαν από το 2006,
Η ΕΟΠΕ αυθαιρέτως αποφάσισε να μην πληρώνονται οι επόπτες και οι γραμματείες σύμφωνα με τα ισχύοντα στα διεθνή παιχνίδια,
Δεν πληρώνονται οι διαιτητές για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, παρά την δέσμευση της Ε.Ο.Π.Ε,
Η ΕΟΠΕ δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το μνημόνιο, όσον αφορά τις παλαιές οφειλές, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία έχει πάρει τα χρήματα που της οφείλονταν,
αποφάσισε
1. Να συμμετέχουν οι διαιτητές που μετακινούνται εφόσον προπληρώνονται τα έξοδα μετακίνησης.
2. Ειδικά για τις μετακινήσεις άνω των 25 χιλιομέτρων, οι διαιτητές θα μετακινούνται εφόσον προκαταβάλλονται τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής τα οποία ίσχυαν από το 2006.
3. Στα διεθνή παιχνίδια, οι επόπτες και οι γραμματείες θα πληρώνονται, σύμφωνα με τα ισχύοντα.
4. Τη μη συμμετοχή των διαιτητών στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα από 10-12-2011 μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα της αποζημίωσης των πρωταθλημάτων αυτών.
5. Τη μη συμμετοχή των διαιτητών σε όλα τα πρωταθλήματα αρμοδιότητας ΕΟΠΕ, Ενώσεων και ΤΕ από 01-01-2012, εκτός εάν η  Ε.Ο.Π.Ε τηρήσει τις εξαγγελίες και γραπτές της δεσμεύσεις και εξοφλήσει την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 και τις παλαιές οφειλές σύμφωνα με το μνημόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου