Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕΡΒΙΣ
ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Την ώρα που η ΕΟΠΕ καμαρώνει μέσω του προέδρου της ότι πάει στη Βαλκανική Ενωση και κομπορρημονεί ότι κάνει και σημαντικές παρεμβάσεις, η μικρή Κύπρος δίνει έντονο «παρών» στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, από όπου απουσιάζει η Ελλάδα.
> > Λοιπόν, ακόμη περιμένουμε την απάντηση Μαυρομάτη στις καταγγελίες Προσαλίκα ότι ήταν προαποφασισμένη η μετάθεση της έδρας στην Κωνσταντινούπολη και φυσικά δεν μας είπε ο πρόεδρος τι ψήφισε για την παραμονή της έδρας στην Τουρκία.
✓✓ Ο Μαυρομάτης μας είπε ακόμη ότι δεν πήραμε βαλκανικές διοργανώσεις επειδή δεν έχουμε χρήματα. Η ιδέα νά αναλάβει διοργανώσεις αυτοχρηματοδοτούμενες ή ίσως και κερδοφόρες (μετά από διερεύνηση με δήμους και χορηγούς), όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, δεν του πέρασε καν από το μυαλό. Είναι βέβαια λογικό, αφού είναι πολιτικός παλαιάς κοπής και ποτέ δεν έχει κάνει κάτι χωρίς κρατικά λεφτά.
> > Δεν είναι ώρες να ξοδεύει την επιχορήγηση, την οποία προορίζει για ψηφοθηρικούς λόγους (πάνω από όλα τα σωματεία), προκειμένου να επανεκλεγεί. Οι Εθνικές ομάδες, το μπιτς βόλεϊ, οι διοργανώσεις και η ανάπτυξη δεν τον απασχολούν αφού δεν έχουν ψήφους, και αυτά τα σημαντικά κομμάτια του αθλητισμού δεν τον βγάζουν πρόεδρο.
Πάμε τώρα στην Κύπρο, όπου υπάρχει ένας δραστήριος, έξυπνος και φωτισμένος πρόεδρος, ο Δαμιανός Χατζηδαμιανού, που χρηματοδοτεί με τις επιχειρήσεις του την ομοσπονδία και τις διοργανώσεις της, και ψάχνει και βρίσκει σπόνσορες και χορηγούς.
>> Πήρε λοιπόν ο άνθρωπος ό,τι... πέταξε ο Μαυρομάτης, που διοικεί βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων και με τη λογική «τα στελέχη του Μπελιγράτη και του Προσαλίκα δεν είναι δικοί μας».
Προτιμά τους μέτριους και ανίκανους και όχι τους ικανούς των προηγούμενων διοικήσεων. Τον Δημητριάδη και την Μπαρζούκα τους κράτησε γιατί έφεραν προκρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά. Διαφορετικά, άλλη θα ήταν η μοίρα τους...
✓✓ Στην Κύπρο λοιπόν δουλεύουν οι προπονητές Μανώλης Ρουμελιώτης, Κώστας Δεληκώστας, Κώστας Ταμπουρατζής και ο υπεύθυνος διοργανώσεων Αλέκος Παρασκευόπουλος. Όλοι αυτοί ήταν στην ΕΟΠΕ και τα αποτελέσματα θα τα δείτε λίαν συντόμως επί της οθόνης σας.
> > Οι δυο προπονητές που είναι full time ξυπνούν κάθε μέρα στις 7.00 το πρωί και προπονούν τους επίλεκτους-επίλεκτες πριν πάνε στα σχολεία τους (και συνεχίζουν το απόγευμα), όταν οι δικοί μας προπονητές, που είναι και αποσπασμένοι παρακαλώ (δεν πάνε δηλαδή στα σχολεία τους), κάνουν πού και πού καμία δίωρη συγκεντρωτική (ιδιαίτερα στις γιορτές), τις οποίες διαφημίζει η ΕΟΠΕ με τυμπανοκρουσίες.
Όταν μάλιστα έχει κακοκαιρία και ματαιώνονται οι πτήσεις, τη μεταθέτουν από τα Χριστούγεννα για το Πάσχα. Το μίνι βόλεϊ είναι μια αστειότητα που απλώς καλύπτεται με απόσπαση χωρίς αιτιολογία.
Η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τις διοργανώσεις του μπιτς βόλεϊ (Ξυλόκαστρο, Ρόδος, Κως, Φάληρο και αλλού), αλλά τώρα δεν αναλαμβάνει ούτε βαλκανικά τουρνουά, γιατί τελείωσε το κρατικό χρήμα. Και στην ΕΟΠΕ δεν ξέρουν να λειτουργούν χωρίς αυτό, χωρίς τα λεφτά μας δηλαδή, αν και συμπεριφέρονται λες και διοικούν το μαγαζί τους.
>> Η Κύπρος ανέλαβε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων κάτω των 19 ετών (11-15 Ιουλίου), την ώρα που στην ΕΟΠΕ συζητούσαν στο Βέλγιο με τους διεθνείς αν θα πάρουμε μέρος στην υποβαθμισμένη Ευρωπαϊκή Λίγκα. Όταν θα χάνουμε από τη μικρή Κύπρο, θα ξέρετε την απάντηση. Κρατήστε την.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου