Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ



Για να μην υπάρχουν κόντρες μεταξύ των προπονητών,  παραγόντων και γενικώς όλων  όσων ασχολούνται με τον χώρο, θα ήθελα να καταθέσω πρόταση για το ποιοι θα πρέπει κατά την γνώμη μου, να αναλαμβάνουν τις θέσεις των Ομοσπονδιακών προπονητών.
Ποιος προπονητής  κατέκτησε το πρωτάθλημα  Α1 ανδρών τις δυο τελευταίες σεζόν ;
Ας υποθέσουμε ο Μπρούκς.
Ο Μπρούκς θα είναι προπονητής της Εθνικής ανδρών με δεύτερο προπονητή, αυτόν που κατέλαβε την δεύτερη θέση.
Αν  στις δυο τελευταίες σεζόν είναι δυο οι πρωταθλητές προπονητές και όχι ένας, να αναλαμβάνει ως πρώτος αυτός που έχει τις περισσότερες επιτυχίες στην Α1 και ο άλλος ως δεύτερος.
Αν κάποιος δεν θέλει να αναλάβει για δικούς του λόγους να δηλώνει την παραίτηση  του εγγράφως και να προσλαμβάνεται ο αμέσως επόμενος.
Η θητεία των προπονητών  να είναι διετής, «παρ τάιμ», να είναι Έλληνες και αυτός ο τρόπος επιλογής να είναι πάγιος  και να εφαρμόζεται από  όλες τις  διοικήσεις της ΕΟΠΕ.
Ποιος γνωρίζει καλύτερα από τον πρωταθλητή προπονητή τους παίκτες, ως αναφορά τις ικανότητες, τις αδυναμίες και τον χαρακτήρα τους, που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Στο κάτω – κάτω, συνήθως οι περισσότεροι αθλητές που αγωνίζονται στην Εθνική ανδρών ανήκουν στην  πρωταθλήτρια ομάδα.
Με αυτό τον τρόπο, δεν θα έρχεται σε δύσκολη θέση η κάθε ΕΟΠΕ, για το ποιον θα προσλάβει, θα είναι ένα έξτρα  κίνητρο για τον προπονητή η τιμή να αναλάβει την Εθνική ομάδα, ενώ  οι υπόλοιποι προπονητές δεν πρόκειται να διαμαρτύρονται, αφού θα ξέρουν ότι το σύστημα αυτό θα είναι πάγιο.
Ο ίδιος τρόπος πρόσληψης,  θα πρέπει να εφαρμόζεται  και στις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες, όπου εκεί και αν είναι ένα μεγάλο κίνητρο η κατάληψη της πρώτης Πανελλήνιας  θέσης, αφού ο προπονητής που θα καταλάβει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα π.χ. νεανίδων, θα αναλαμβάνει πρώτος προπονητής στην Εθνική νεανίδων.
 Οι περισσότεροι πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου, εκτός από ορισμένους που «κυνηγούν» αυτές τις θέσεις, που  θα πουν ότι ο Μπρούκς π.χ. πήρε μεταγραφές  στην ομάδα του, τους καλύτερους αθλητές και γι αυτό κατέκτησε  το πρωτάθλημα, πράγμα που  δεν σημαίνει ότι είναι και  ο καλύτερος προπονητής!
Αν πάμε έτσι, τότε καλά θα κάνει η κάθε ΕΟΠΕ να προσλαμβάνει ξένους προπονητές.
Καρασαρλίδης Μπάμπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου