Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

 

Ανατροπή στο ματς και στη βαθμολογία!

 
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-3 (25-16, 21-25, 19-25, 20-25)

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο διπλό στο Μετς, με 3-1 σετ απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον… προσπέρασε στη βαθμολογία, στο φινάλε του πρώτου μισού της β΄ φάσης του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινες», μπροστά σε ένα νεανικό και… γυναικείο κοινό, έκαναν… πάρτι στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκες» με την Κόλεβα σε ρόλο ακραίας για να «μαζέψει» την υποδοχή και τις Ογκνιένοβιτς, Χαντάβα και Μαγγίνα σε σπουδαία μέρα, έκαναν την ανατροπή που τους δίνει ελαφρύ προβάδισμα τίτλου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην κάμερα του Sport+
Γιάννης Νικολάκης: «Μπράβο στα κορίτσια και στην Έλενα Κόλεβα που αν και διαγώνια έχουμε συζητήσει εδώ και ενάμιση μήνα πως ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να παίξει ακραία. Παίζουμε με ό,τι όπλα έχουμε και πάμε βήμα βήμα. Όλα εξαρτώνται από την Έλενα που δέχτηκε να αλλάξει θέση. Μπράβο και στη Βάσω (σ.σ. Νικούλη) και σε όλα τα κορίτσια που αφομοίωσαν κάποια πράγματα που κάναμε στην προπόνηση. Πήραμε μια νίκη αυτοπεποίθησης. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στην Τζούριτς. Της εύχομαι περαστικά. Είναι ένα εξαιρετικό παιδιά. Μας λείπει. Η σημερινή νίκη είναι περισσότερο ψυχολογίας για τη συνέχεια. Μπράβο στα κορίτσια. Εγώ και οι συνεργάτες μου κάνουμε απλά τη δουλειά μας».

Ελευθερία Χατζηνίκου: «Κάναμε καταπληκτικό ξεκίνημα και ένα σχεδόν αλάνθαστο πρώτο σετ. Δεν είχαμε όμως διάρκεια. Χάσαμε σερβίς και χαλαρώσαμε. Ο Ολυμπιακός έβγαλε πολύ καλή υποδοχή και δεν είχαμε ούτε μπλοκ. Είμαστε αδικαιολόγητες για την εικόνα που δείξαμε και μάλιστα μέσα στην έδρα μας. Δίκαια κέρδισε ο Ολυμπιακός σε μια τέτοια δύσκολη έδρα. Τώρα, μας περνάει στη βαθμολογία και έχει τον πρώτο λόγο. Ό,τι και να κάνουμε εμείς, θα πρέπει να περιμένουμε τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Δυστυχώς δεν ήμασταν αυτές που έπρεπε να είμαστε σήμερα».

Ευαγγελία Χαντάβα: «Παίξαμε με ψυχή και πάθος και δείξαμε πως το θέλαμε περισσότερο. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι. Τώρα είμαστε στο +1 και θα διεκδικήσουμε κανονικά το πρωτάθλημα. Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε και την Κερατέα και ελπίζω να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Γεωργία Τζανακάκη: «Μπήκαμε καλά στο πρώτο σετ, αλλά μετά ξεφουσκώσαμε. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας, εκείνες έπαιξαν καλύτερα ανέτρεψαν το ματς και τη βαθμολογία. Χαλάρωσε το σερβίς μας, είχαν καλή υποδοχή και η πασαδόρος έκανε ό,τι ήθελε. Εμείς δεν είχαμε ούτε άμυνα ούτε μπλοκ. Το ένα έφερε το άλλο. Δεν πιστεύω να μας επηρεάσει ψυχολογικά εν όψει του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Πρέπει να παραμένουμε συγκεντρωμένες και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε».

Μαρία Μαγγίνα: «Δεν ξεκινήσαμε καλά και είχαμε άγχος στο πρώτο σετ. Στο δεύτερο πιάσαμε μπλοκ, είχαμε τακτική στο σέρβις και γύρισε το παιχνίδι. Θέλουμε να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου τώρα και έχουμε μεγάλη ευκαιρία στο ματς με την Κερατέα. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο αυτό. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σπάσαμε την έδρα του Παναθηναϊκού. Τώρα αλλάζει το πρωτάθλημα και θα έχουμε έναν γύρο καλύτερο που είμαστε μπροστά και ο Παναθηναϊκός πρέπει να κυνηγήσει».

* Πριν από την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε η MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Γεωργία Τζανακάκη.

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 3 (1/4 επ., 2 μπλοκ), Μαχόν 12 (2 άσοι, 10/23 επ., 61% υπ.), Τζανακάκη 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 3 (1/8 επ., 2 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 15 (15/30 επ.), Μόλναρ 16 (2 άσοι, 13/25 επ., 67% υπ., 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 42% υπ.), Παπαφωτίου

Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης): Κυριακίδου 9 (9/11 επ.), Γιακουμή 6 (1 άσος, 2/5 επ., 3 μπλοκ), Γκίμπσον 1 (1 μπλοκ), Ογκνιένοβιτς 10 (1 άσος, 6/9 επ., 3 άσοι), Χαντάβα 19 (15/31 επ., 44% υπ., 4 μπλοκ), Κόλεβα 14 (1 άσος, 13/34 επ., 53% υπ.), Μαγγίνα (λ, 47% υπ.), Καβαθά 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Νικούλη 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου