Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σαρωτική αποδοχή της διοίκησης Μαυρομάτη

 
Την έγκριση των σωματείων με ψήφους 118 υπέρ και 3 κατά  για τo μέχρι τώρα έργο, αλλά και για το αύριο του ελληνικού βόλεϊ πήρε η διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο "Σπίτι του Βόλεϊ" στην Παιανία.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πόσο σημαντικό είναι που η Ε.Ο.ΠΕ. «εκμεταλλεύεται» το συγκεκριμένο ολυμπιακό έργο, ενώ για άψογη συνεργασία μίλησε και ο Δήμαρχος Παιανίας, Δημήτρης Δάβαρης που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια, αφού εξελέγησαν πρόεδρος και γραμματέας της ΓΣ ο Παύλος Αναστασιάδης και η Ευγενία Παπαγεωργίου, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης προχώρησε στον απολογισμό της διοίκησής του...

«Θέλω να επικεντρωθώ στο κομμάτι από τότε που ανέλαβα, γιατί για τους προηγούμενες μήνες το γεγονός πως όλοι γνώρισαν τέσσερις προέδρους σε έναν χρόνο είναι ενδεικτικό της ταραχής που υπήρξε. Στις 29 Ιουλίου, τα σωματεία, με αποστομωτικό τρόπο και με εξαιρετικά σημαντική πλειοψηφία, μας έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη. Ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ και των επιτροπών που έχουν υιοθετήσει τις αρχές μας. Θα κριθούμε και θέλουμε να κριθούμε από εσάς τα σωματεία», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια είπε πως: «Στην ημερίδα του Ηρακλείου κατηγορηθήκαμε για φιέστα, αλλά δεν πειράζει. Για εμάς ήταν μια καλή αφορμή να ξεκινήσουμε να μιλάμε για βόλεϊ» και προχώρησε στο οικονομικό κομμάτι: «Προχωρήσαμε σε διακανονισμό με το πρακτορείο GS Travel, ενώ κάναμε και συμφωνία με το SportCamp Λουτρακίου. Να σημειώσω εδώ πως είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι από την προηγούμενη διοίκηση δεν υπήρχε το έγγραφο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2009.

Θα μας έκαναν κατάσχεση 270.000 ευρώ και αναγκαστήκαμε τελικά να τους δώσουμε όλο το ποσό. 100.000 θα πάρουν τώρα και άλλα τόσα σε τρεις δόσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Το κόστος λειτουργίας της ομοσπονδίας είναι λιγότερο από τα 3 εκατομμύρια ευρώ που θα είναι η φετινή επιχορήγηση και αν υπήρχε τακτική ροή θα τα πληρώναμε όλα στην ώρα τους και θα ξοφλούσαμε χρέη».

Αναφέρθηκε επίσης στην προβολή του αθλήματος: «Γίνεται εξαιρετική δουλειά από το γραφείο Τύπου, να τους συγχαρώ κι εγώ για το ηλεκτρονικό περιοδικό και να τονίσω πως πλέον αξιοποιούνται όλοι οι δημοσιογράφοι και δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί τους. Για την ύπαρξη του forum στο site κατηγορήθηκα, αλλά το ίντερνετ είναι εξαιρετικό ως μέσο διαλόγου, αλλά ό,τι χειρότερο φυσικά για τη λάσπη. Είχαμε υγιή, ανοιχτή και γνήσια επικοινωνία με επιχειρήματα. Ευχαριστώ από την καρδιά μου τον Σπύρο Βασιλάτο που αποτέλεσε στόχο πολλών, αλλά συνεχίζει να προσφέρει πάρα πολλά εθελοντικά και μάλιστα πληρώνει και από την τσέπη του».

Για το μάρκετινγκ: «Φτιάχνουμε την εικόνα μας και οργανωνόμαστε. Κάποια στιγμή η κρίση θα περάσει. Θέλουμε να κάνουμε πράξη την αποκρατικοποίηση του αθλητισμού».

Για τη διεθνή δραστηριότητα: «Έχουμε πλέον λόγο στην FIVB και την CEV. Όσο για την έδρα της ΒVA ήταν έγκλημα -και επιτρέψτε μου τη λέξη αυτή- και το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ειπωθεί από την προηγούμενη διοίκηση είναι πως υπήρχε απόφαση να φύγει από Ελλάδα. Κάποιος δεν ήθελε τον γενικό γραμματέα και αντί να προτείνει κάποιον άλλον, προτίμησε να δοθεί η έδρα στην Τουρκία. Και το ψέμα πως η έδρα αλλάζει κάθε χρόνο φαίνεται τώρα που παραμένει στην Τουρκία και σας λέω πως δεν πρόκειται να... κουνηθεί από εκεί».

Για τα πρωταθλήματα: «Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα τοπικά πρωταθλήματα και να μην είναι πλέον τα πρωταθλήματα της ΕΠΕΣΘ, της ΕΣΠΑΑΑ κλπ, αλλά ο 1ος, ο 2ος, ο 3ος όμιλος ενός ενιαίου σχεδιασμού».

Για τις εθνικές ομάδες: «Στόχος μας είναι να πάμε στην περιφέρεια και αυτό γίνεται με τα παιχνίδια του European League σε Πύργο, Ξάνθη και Χανιά. Παιδιά υπάρχουν και θα το ξαναπώ πως οι εθνικές ομάδες δεν είναι του Μαυρομάτη ή κάποιου άλλου, είναι όλων, είναι η περιουσία του ελληνικού βόλεϊ. Με τον Μέιφορθ φορτωθήκαμε ένα βαρύ συμβόλαιο και ήταν εξευτελισμός της ομοσπονδίας που δεν ελέγχθηκαν τα χαρτιά του. Η διαδικασία των βιογραφικών είναι δικαιωμένη στην πράξη. Στις εθνικές ανδρών και γυναικών θέλαμε τους καλύτερους. Με τους Λεώνη και Δρίκο υπάρχει η ελπίδα πως η εθνική θα φτάσει ξανά ψηλά, σιγά σιγά, δεν βιαζόμαστε. Στις γυναίκες επιλογή μας ήταν ο Καπράρα, τον οποίο έφερε η προηγούμενη διοίκηση. Θέλαμε να τον εκμεταλλευτούμε θετικά, αλλά μόνος του ζήτησε να μην συνεχίσει. Κάνουμε οικονομία, αλλά δεν θα λείψει τίποτα στα παιδιά. Λεφτά δεν έχουμε να τους δώσουμε, αλλά θα τους δώσουμε συνθήκες όπως για παράδειγμα το Σπίτι του Βόλεϊ».

Για την ανάπτυξη:
«Πέρυσι οι περιφερειακοί προπονητές κόστιζαν 880 ευρώ το μήνα, φέτος θα κοστίσουν όλοι μαζί 30.000 ευρώ. Οι ΠΟΠ επελέγησαν από τις Ενώσεις με 500 ευρώ το μήνα για έξι μήνες, χωρίς να υπάρχει έκπτωση στη δουλειά που γίνεται. Ευχαριστώ τους Νίκο Μπεργελέ και Αστέριο Πατσιαούρα για τη βοήθειά τους. Το πανελλήνιο παμπαίδων-παγκορασίδων καταργήθηκε και θέλουμε να οργανωθεί ξανά το διακλιμακιακό και εκεί θα δούμε τα καλύτερα παιδιά από όλες τις ομάδες και όχι από τις τέσσερις που θα έφταναν στα τελικά. Κάθε απόφαση κρίνεται και αν στην πράξη φανεί πως δεν είναι σωστή, θα την αλλάξουμε. Για το σχολικό πρωτάθλημα κατατέθηκε σχέδιο, που υπήρχε από πριν, στην FIVB και υπάρχει έγκριση επιχορήγησης 75.000 ευρώ. Κάναμε καταγραφή των σωματείων που παίζουν βόλεϊ και είναι ντροπή μας που υπάρχει νομός, αυτός της Λευκάδας που δεν παίζεται βόλεϊ».

Για τις διοργανώσεις: «Ονειρεύομαι τα κύπελλα Ελλάδας με τη συμμετοχή ομάδων από τα τοπικά πρωταθλήματα. Το Τροκαντερό δεν είπε κανείς πως ήταν άσχημο, αλλά δεν είχε φιλάθλους. Εμείς θέλουμε υγιείς φιλάθλους και η Ορεστιάδα αποτέλεσε ένα πετυχημένο τεστ. Τώρα πάμε στη Σάμο, όπου ποτέ δεν είχε γίνει εκδήλωση της ομοσπονδίας».

Για ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ: «Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με την ΕΣΑΠ και ευχαριστώ τον Παντελή Ταρνατόρο. Οι διαφωνίες -και είχαμε ουκ ολίγες- είναι καλό να λύονται μέσα στην οικογένεια. Επίσης, οι αθλητές κάνουν οργανωμένη προσπάθεια να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους».

Για το Beach Volley:
«Υπάρχει νέα δομή λειτουργίας με περιορισμό 50% των δαπανών, ταυτόχρονα με τη διασφάλιση ποιότητας. Είμαστε ρεαλιστές και η μοναδική ελπίδα για παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 είναι η ομάδα των Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη που φέτος έχει να διαχειριστεί 70.000 ευρώ».

Πρόσθεσε επίσης πως βρίσκεται στα σκαριά συνεργασία με ευρωπαϊκές ομοσπονδίες για προετοιμασίες και κατέληξε: «Αλλάζουμε, εκδημοκρατιζόμαστε, αναπτυσσόμαστε. Το πρώτο βήμα είναι η μείωση κόστους και η εύρεση πόρων και το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί στο επίκεντρο το αθλητικό σωματείο. Δουλεύουμε σκληρά, δουλεύουμε και με τα λάθη μας».

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμία της Ε.Ο.ΠΕ., Ανδρέα Βαλσαμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου