Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΕΟΠΕ και Δήμος Αίγινας «σφράγισαν» τη συνεργασία τους

 
  
Την επισημοποίηση της συνεργασίας τους «σφράγισαν» το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμος Αίγινας με την Ε.Ο.ΠΕ. για το εναρκτήριο τουρνουά Μάστερ του πανελληνίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ που θα γίνει στις 16-19 Ιουνίου στο Λιμάνι της Αίγινας. Ο Δήμαρχος, Θεοδόσιος Σακκιώτης υποδέχτηκε τον Α’ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιάννη Στουραΐτη και το μέλος του Δ.Σ. Νεκτάριο Χαλβατζή. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού, Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Τάκης Βάρτζελης, ο πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, Πέτρος Πετρίτης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας, Μανώλης Νικολούζος.

Ο κ. Σακκιώτης προλόγισε τη συνεργασία λέγοντας: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΟΠΕ για τις πρωτοβουλίες που πήρε και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε με την ανάθεση του 1ου εφετινού τουρνουά Μάστερ, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός που έχει διοργανώσει ποτέ το νησί μας. Μέσα σε μια οικονομικά δύσκολη εποχή αναλαμβάνουμε αυτή τη διοργάνωση με στόχο να την αξιοποιήσουμε αθλητικά, πολιτιστικά, κοινωνικά προς όφελος της Αίγινας. Και μόνο το γεγονός ότι γίνεται στην αρχή της τουριστικής σεζόν λέει πολλά και είμαστε σίγουροι ότι με τη σωστή καθοδήγηση της ΕΟΠΕ και την εμπειρία των στελεχών της το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχημένο και θα το αγκαλιάσουν όλοι οι Αιγινήτες. Θέλουμε όλοι να είναι περήφανοι και να μείνουν ευχαριστημένοι από το εγχείρημα αυτό με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα ρεκόρ προσέλευσης και να το επαναλάβουμε και του χρόνου».

Ο κ. Στουραΐτης πήρε τον λόγο από πλευράς ΕΟΠΕ και τόνισε: «Με μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια βρισκόμαστε στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και υπογράφουμε τη συνεργασία με τον Δήμαρχο Αίγινας για το εναρκτήριο τουρνουά του πανελληνίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ. Πριν από μερικές ημέρες εφαρμόστηκε στο νησί για πρώτη φορά ένα πιλοτικό σεμινάριο για γυμναστές σχολείων αναφορικά με το άθλημα του βόλεϊ και πιστεύουμε ότι αποτέλεσε τον σπόρο για τη συνεργασία αυτή. Αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι πέρσι η έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν έγινε στο Σύνταγμα και φέτος ξεκινάμε από την Αίγινα, αποδεικνύεται ότι βαδίζουμε πάνω στην προτροπή του προέδρου της Ομοσπονδίας, Αχιλλέα Μαυρομάτη, για το μοντέλο της αποκέντρωσης. Ήδη έχουν γίνει δύο πολύ σημαντικά τουρνουά σάλας, όπως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στην Ορεστιάδα και των γυναικών στη Σάμο, δείχνοντας ότι βρισκόμαστε στην κατεύθυνση αυτή. Σκοπός της Ομοσπονδίας δεν είναι η εκδήλωση αυτή να είναι μεμονωμένη, αλλά να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και για την επαναδραστηριοποίηση του Σαρωνικού στο βόλεϊ και ευχόμαστε το τουρνουά αυτό να αποτελέσει την αφορμή για ακόμη μεγαλύτερη διάδοση και διαφήμιση. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη σχέση το αύριο του αθλήματος στο νησί. Ευχαριστούμε τον Δήμο για τη φιλοξενία και δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε όλοι από την πλευρά μας για το καλύτερο αθλητικό γεγονός που έγινε ποτέ στην Αίγινα».



Ο κ. Τζίτζης, είπε από την πλευρά του: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για την υπογραφή της συνεργασίας με την ΕΟΠΕ την οποία και ευχαριστούμε για την επιλογή του νησιού μας ως έναν από τους σταθμούς του εφετινού πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ. Ολόκληρο το Δ.Σ του Δήμου Αίγινας είναι έτοιμο να συμπορευθεί με αυτήν την προσπάθεια και να την φέρουμε εις πέρας. Προχωράμε βήμα-βήμα δίνοντας προτεραιότητα στον αθλητισμό και δίνουμε μεγάλη βάση στο άθλημα του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ. Ήδη ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό με σεμινάρια προπονητικής βόλεϊ, την επανίδρυση του τμήματος βόλεϊ του Σαρωνικού, εκμάθηση του αθλήματος σε σχολεία, ενώ έχει εντοπιστεί και κλειστός χώρος, όπου θα γίνονται προπονήσεις. Επίσης, λίγο πριν από την έναρξη του τουρνουά θα γίνει το Αίγινα Καπ από το οποίο οι νικητές θα πάρουν τη wild card για το Μάστερ, ενώ σχεδιάζεται και αγώνας επίδειξης από ‘σελεμπριτις’ και όλα αυτά αποτελούν μέρος του event. Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη και ολόκληρο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την εμπιστοσύνη και θα τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για την επιτυχία του τουρνουά».

Ο κ. Βάρτζελης, πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε από την πλευρά μας σε ό,τι χρειαστεί για την καλύτερη διαμόρφωση του χώρου, τον ηλεκτροφωτισμό, το γήπεδο και γενικότερα είμαστε στη διάθεση και στην υπηρεσία του Δήμου για την επιτυχία της διοργάνωσης. Είμαστε σίγουροι ότι με την σωστή καθοδήγηση της Ομοσπονδίας και την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα στελέχη της δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Ανά πάσα στιγμή θα είμαστε κοντά για να συντονίσουμε σωστά το τουρνουά. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα η προτροπή του Δημάρχου και οι πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας για να έρθει η νεολαία κοντά στο άθλημα του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ. Πιστεύω ότι ο χώρος που επελέγη είναι ιδανικός και με την κατάλληλη διαμόρφωση, τις μετρήσεις και τα σχέδια που έχουν γίνει, όλα θα είναι όπως πρέπει».

Ο κ. Πετρίτης, ανέφερε: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έχει αναλάβει ποτέ το νησί και πρέπει να είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για αυτό. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διοργάνωση, ως Δημοτική Αρχή, αλλά και ως επαγγελματίες, να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για την επιτυχία και την προβολή του τουρνουά. Από άποψη χώρου, πιστεύουμε ότι έχει γίνει η καλύτερη επιλογή γιατί και ο τηλεοπτικός και ο φωτογραφικός φακός θα έχουν θέα το μέτωπο του νησιού και σας εγγυώμαι ότι το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Το Μάστερ του μπιτς βόλεϊ εντάσσεται στις τρεις μεγαλύτερες τουριστικές εκδηλώσεις του νησιού και αυτό από μόνο του λέει πολλά».

Τέλος, ο κ. Χαλβατζής δήλωσε: «Το βόλεϊ είναι πολιτισμός και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το τουρνουά που πρόκειται να διοργανωθεί στην Αίγινα. Η προτροπή του Δημάρχου για να γίνει το βόλεϊ ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ του νησιού δείχνει ότι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά και συμπορευόμαστε σε αυτό το εγχείρημα. Προσωπικά, είχα έρθει στην Αίγινα ως αθλητής του Μοσχάτου και έπαιξα αντίπαλος του Σαρωνικού και αισθάνομαι χαρά και συγκίνηση που το νησί δραστηριοποιείται ξανά στο άθλημά μας. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε το τουρνουά να είναι το πιο πετυχημένο και να δείξει τον δρόμο και για μελλοντικές εκδηλώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου