Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στάγερ... η Εθνική για το 2-0

27/05/2011 15:14:10
 
ΑΥΣΤΡΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΣΗΣ

Στην πόλη Στάγερ, όπου εδρεύει η γνωστή βιομηχανία κατασκευής φορτηγών αυτοκινήτων, έφθασε η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών γύρω στη 1 το μεσημέρι (12 ώρα Αυστρίας), ύστερα από ταξίδι οδικώς δύο ωρών περίπου. Αυτός είναι ο επόμενος σταθμός της, όπου θα διεξαχθεί αύριο βράδυ, στις 21:25 ώρα Ελλάδας, ο δεύτερος αγώνας της με την Αυστρία, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού λιγκ.

Το ζητούμενο φυσικά των Ελλήνων διεθνών είναι η καλή αρχή της Πέμπτης να έχει ανάλογη συνέχεια.

«Η νίκη ήταν ό,τι καλύτερο γι’ αυτή την Εθνική ομάδα, που έχει σκοπό κυρίως να γεμίσει εμπειρίες» επισήμανε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Νίκος Ρουμελιώτης. «Υπάρχουν νέα πρόσωπα, τόσο σε ηλικία, όσο και σαν άτομα, στην Εθνική. Η ουσία είναι λοιπόν να τους βάλουμε στο πνεύμα και όπως φαίνεται τα καταφέρνουμε. Ως παλιότερος, τους συμβουλεύω να χαίρονται κάθε στιγμή που βρίσκονται με την Εθνική ομάδα και να έχουν ενθουσιασμό. Στο πρώτο ματς κάθε διοργάνωσης ποτέ δεν ξέρεις πως θα ανταποκριθεί το σύνολο. Η Αυστρία μας ήταν άγνωστη. Κερδίσαμε γιατί ήμασταν πιο αποτελεσματικοί, δυνατοί και πιο έμπειροι. Πιστεύω ότι Φιλίποφ, Σαρικεϊσογλου, Μαντέκας, Φράγκος έχουν μέλλον και θα είναι για πολλά χρόνια στην Εθνική. Τουλάχιστον εγώ τους το εύχομαι».

Ο Ανδρέας Φράγκος ανησύχησε τον Αλέκο Λεώνη και τους ιθύνοντες της Εθνικής Βόλεϊ, όταν στον τελευταίο πόντο του τρίτου σετ βγήκε εκτός τερέν σφαδάζοντας από τους πόνους. Στη συνέχεια, επιχείρησε να παίξει στο τέταρτο σετ, αλλά η ενόχληση στον αστράγαλο επέμενε. Από σήμερα το πρωϊ ξεκίνησε θεραπευτική αγωγή, υπό τις οδηγίες του φυσιοθεραπευτή της ομάδας Γιώργου Παπαγεωργίου. Ο ίδιος ο παίκτης είναι αισιόδοξος.

«Εχω την αίσθηση, ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Πρόκειται για παλιά ιστορία. Το πόδι με ενόχλησε στο μέσον της χρονιάς. Πιστεύω ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε τώρα, λόγω της σκληρής προετοιμασίας των δύο τελευταίων εβδομάδων. Πάντως σαν τεντονίτιδα μου μοιάζει, ή ενδεχομένως στο σημείο εκείνο να έχει μαζευτεί υγρό. Περισσότερα θα δείξει η μαγνητική τομογραφία, που θα κάνω στην Αθήνα».

Ο Φράγκος, που είναι ο δεύτερος στη σειρά αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δεν θα παίξει αύριο. Για τη νίκη επί της Αυστρίας τόνισε:

«Μπορούσαμε να νικήσουμε πιο εύκολα. Προσπαθήσαμε να δείξουμε στον αγώνα, ό,τι δουλέψαμε επί δύο εβδομάδες στην προπόνηση. Είμαστε ένα νέο σύνολο και είναι φυσιολογικό να έχουμε διακυμάνσεις στην απόδοσή μας. Η νίκη την Πέμπτη ήταν πολύ σημαντικό πράγμα και εννοείται ότι θέλουμε και στο δεύτερο παιχνίδι μια καθαρή νίκη».

Ο 21χρονος Δημήτρης Φιλίποφ, που έκανε επιτυχημένο ντεμπούτο χθες, ως βασικός πασσαδόρος μάλιστα, ήταν ευτυχισμένος.«Περίμενα 5 χρόνια αυτή τη στιγμή. Επρεπε να περάσει ένα διάστημα, επειδή είχα παίξει παλαιότερα με την Εθνική Ουκρανίας. Χάρηκα το παιχνίδι και ήταν πολύ καλό που η πρώτη μου συμμετοχή συνοδεύτηκε με νίκη. Δουλεύουμε σωστά, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Υπάρχουν περιθώρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου