Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η αλήθεια και τα ''παραμύθια της Χαλιμάς''


''Βόμβα'' έπεσε για τα Ολυμπιακά έργα (με την δημοσιοποίηση αλληλογραφίας μεταξύ Ντεμπούρ και ομοσπονδίας) αλλά αποδείχθηκε πυροτέχνημα που έσκασε μάλιστα, στα χέρια των ανθρώπων που την διοχέτευσαν στον τύπο.
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
1.   κανένας δεν είπε ότι δεν οφείλονται χρήματα στην κατασκευάστρια εταιρεία.
2.   Όλοι συμφωνούν ότι τα χρωστάει η πολιτεία και όχι η ομοσπονδία.
3.   Όλοι συμφωνούν ότι η κατασκευάστρια πιέζει τον αδύνατο οικονομικά κρίκο που είναι η ομοσπονδία για να πάρει τα χρήματα από την ΓΓΑ.
Η ουσία
Για να εκδοθεί μια διαταγή πληρωμής χρειάζεται να αποδειχθεί ότι το χρέος που υπάρχει από τον αιτούντα είναι αναγνωρίσιμο πρόσφατα από τον οφειλέτη.


Με απλά λόγια με την βεβαίωση του 2003 και του 2006 δεν μπορούσε η Ντεμπούρ να ζητήσει διαταγή πληρωμής  αλλά να πάει στα δικαστήρια και να τελεσίδικήσει ύστερα από πολλά χρόνια.
Με την βεβαίωση που δόθηκε από την παραπαίουσα διοίκηση Προσαλίκα στην ουσία όπλισε (δικαστικά) την Ντεμπούρ για να κινηθεί και να κάνει άμεσα απαιτητό το χρέος.

Ο Προσαλίκας γνώριζε το όλο θέμα και τις συνέπειες που θα υπήρχαν από την βεβαίωση, μάλιστα κουβεντιάστηκε στην εκτελεστική επιτροπή που υπήρχαν έντονες διαφωνίες.
Εκείνος όμως προτίμησε να δώσει την βεβαίωση γνωρίζοντας ότι δεν θα ήταν ο διαχειριστής  των ''ανέμων'' που έσπερνε, με την υπογραφή της βεβαίωσης αφού ήταν με τα δύο πόδια εκτός ομοσπονδίας.
Βαρέθηκε ο κόσμος να ασχολείται με τις φωτοβολίδες που ρίχνουν κάποιοι για να παραμένουν στα φώτα της δημοσιότητας.
(ετερόφωτους έχουμε πολλούς, οι αυτόφωτοι μας λείπουν)   

Υγ. Έχει αποδειχθεί ότι τα Ολυμπιακά έργα δεν απασχολούν τους παράγοντες αφού αυτή την στιγμή, όλοι κοιτάνε να σώσουν τις ομάδες τους.
Η ομοσπονδία εκεί δίνει εξετάσεις, πως θα βοηθήσει τις ομάδες να βγουν από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες.
Η βοήθεια που μπορεί να δώσει δεν είναι μόνο οικονομική (που έτσι και αλλιώς) δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα αλλά κυρίως δημιουργώντας τους θεσμούς και παίρνοντας τις αποφάσεις που θα δώσουν, ''χείρα βοηθείας'' στις ομάδες, που τώρα παραπαίουν.
anadimosieysi volleyland2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου