Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πληρώνουμε αμαρτίες αλλονών

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

Πληρώνουμε αμαρτίες αλλονών
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και τον αντιπρόεδρο(υπεύθυνο οικονομικών Κωστή Ψαρουδάκη) για το πρόβλημα με τα ολυμπιακά έργα και να τι μας είπαν:

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης ζήτησε η κουβέντα μας να γίνει off the record και το σεβαστήκαμε, αλλά δεν ικανοποιήσαμε το αίτημα του να μη δημοσιοποιήσουμε το θέμα. Αυτό ήταν αδύνατο λόγω δημοσιογραφικής δεοντολογίας και επειδή το γνώριζαν τουλάχιστον 100 άτομα(προσωπικό, ΕΣΑΠ, διαιτητές, Ενώσεις)
Ο Κωστής Ψαρουδάκης όμως δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του και μας είπε: «Όλα ξεκίνησαν από την αναγνώριση χρέους που έκανε ο Προσαλίκας, στις 4 Μαίου, λίγες ημέρες πριν φύγει από την ΕΟΠΕ. Ήταν προδιαγεγραμμένο το μέλλον του και  δεν τον ένοιαζαν τα προβλήματα που προκαλούσε γιατί δεν θα  ήταν στην Ομοσπονδία. Πήραμε αναβολή του δικαστηρίου από τις 24 Μαίου, τον Αύγουστο και μετά στις 2 Μαρτίου 2011. Αν δεν υπήρχε αναγνώριση του χρέους θα φτάναμε ως το 2013 κι ως τότε θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Αρχικά όπως μας είπαν και οι δικηγόροι θα ήταν μια τυπική διαδικασία αφού υπήρχε αγωγή, αλλά με την πράξη του Προσαλίκα μετατράπηκε σε διαταγή πληρωμής. Ο κύριος  Μπίτσαξής τον παρακαλούσε να μη κάνει αναγνώριση του χρέους, αλλά αυτός δεν άκουσε κανέναν. Η τελεσίδικη απόφαση βγήκε στις 2 Μαρτίου, παραμονές της γενικής συνέλευσης και ομολογούμε ότι δεν το ανακοινώσαμε γιατί περιμέναμε την επίσημη απόφαση και θέλαμε να πάρουμε την έγκριση των σωματείων για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες. Δεν θέλαμε να φοβίσουμε χωρίς λόγο τα σωματεία. Κακώς εξάλλου είπαν ότι η τοποθέτηση του Διωνά προκάλεσε τις ενέργειες της κατασκευαστικής εταιρείας. Δεν είπε ποτέ ο Διωνάς ότι θα πάρουμε τα λεφτά της και θα δώσουμε στα σωματεία. Παρερμηνεύθηκε εσκεμμένα οι δηλώσεις του και μεταφέρθηκαν παραποιημένες στην εταιρεία»
Για το μέλλον «αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει τα πάντα. Εμείς περιμένουμε να πάρουμε τα λεφτά από το Δημόσιο και να τα δώσουμε στους εργολάβους αφού έχει κερδιθεί το δικαστήριο, ενώ κι αυτοί δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα που δέσμευσαν. Δεν κερδίζει κανένας από αυτή την εξέλιξη. Γι αυτό και ευελπισθώ να βρεθεί άμεσα λύση, όπως μας υποσχέθηκαν στην ΓΓΑ»
Για τα οικονομικά και το  συμμάζεμα που έκανε ο Ψαρουδάκης «από την αρχή του χρόνου πήραμε 450.000 ευρώ και οι 100.000 πήγαν στο κατασχετήριο του καμπ Λουτρακίου. Δεν ξέραμε τίποτα, δεν υπάρχει πουθενά η απαίτηση του καμπ στην ΕΟΠΕ και αιφνιδιασθήκαμε. Δεν υπήρχε το δικόγραφο, όπως καταγγείλαμε και στη γενική συνέλευση. Δώσαμε και στην εφορία 90.000 ευρώ, ενώ μετά μας κράτησαν και την επιχορήγηση των 300.000 ευρώ. Είχαμε ρυθμίσει τα πάντα, κι αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα των έργων θα εξορθολογίζαμε  την κατάσταση. Τώρα πλέον είμαστε με δεμένα χέρια και πρέπει να πληρώσουμε τους μισθούς των υπαλλήλων και τα ταξίδια των εθνικών ομάδων. Πιστεύω ότι όλα θα λυθούν σε δυο εβδομάδες. Διαφορετικά…»
Και το επιμύθιο «δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιδικία με τους προηγούμενους και δεν το έκανα ποτέ αυτό. Μας ενδιαφέρει να πάει μπροστά το βόλει. Το πρόβλημα όμως προκλήθηκε επι Μπελιγράτη και οξύνθηκε επί Προσαλίκα. Σε εμάς έπεσε ο κλήρος, εμείς τα πληρώνουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου