Σάββατο 7 Μαΐου 2011

«Όπλο» το σερβίς για το... παγκόσμιο

 

Την πρώτη της γνωριμία με τη σάλα «Baskent» είχε το πρωί της Παρασκευής η εθνική κορασίδων, παραμονές του κρίσιμου αγώνα με την Πολωνία για την πρόκριση στην 6άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Άγκυρας και τη συμμετοχή στο παγκόσμιο που θα γίνει ξανά εδώ στην Τουρκία.

Οι Ελληνίδες διεθνείς δούλεψαν πολύ σε μπλοκ-άμυνα και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την πολωνική ομάδα για την οποία η Καρολίνα Μπαρζούκα επισημαίνει: «Είναι αρκετά δύσκολη και ψηλή ομάδα. Ξέρει να παίζει βόλεϊ. Όμως μην ξεχνάμε πως μιλάμε για παιδιά. Και είδαμε πως όταν δέχθηκε πίεση έκανε λάθη».

Για τη δική μας ομάδα είπε: «Το θέμα είναι πως θα μπούμε εμείς. Αν έχουμε ψυχή και το πιστέψουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το βασικό μας όπλο είναι το σερβίς μας γιατί υστερούμε τεχνικά στο μπλοκ. Αν πιέσουμε στο σερβίς και κρατήσουμε την υποδοχή μας όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά».

Η ελληνική ομάδα, που βρίσκεται για πρώτη φορά σε 8άδα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, «κυνηγά» την παρθενική της συμμετοχή σε παγκόσμιο και η ομοσπονδιακή προπονήτρια λέει: «Θέλω τα παιδιά να καταλάβουν πως ο στόχος δεν είναι εξωπραγματικός. Όταν δουλεύουν κατακτούν πράγματα και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις άλλες ομάδες. Το μόνο πλεονέκτημα των άλλων χωρών είναι ο προγραμματισμός και η συστηματική δουλειά».

* Μετά την προπόνηση, η αποστολή… χαλάρωσε με μια επίσκεψη στο μουσείο της πόλης.

* Σκάουτερ της Βραζιλίας και των ΗΠΑ βρίσκονται από χθες στην Άγκυρα προκειμένου να τσεκάρουν αντιπάλους εν όψει παγκοσμίου.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου
Θέσεις 5-8

12.30 Σλοβακία - Ισπανία
15.00 Ελλάδα - Πολωνία
Θέσεις 1-4
17.30 Σερβία - Τουρκία
20.00 Ιταλία - Γερμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου